Hunderaser som er forbudt i Norge

De aller fleste hunderaser er det helt problemfritt å eie i Norge. Men vi har forbud mot noen bestemte hunderaser. Dette forbudet er basert på at hundene kan oppfattes som spesielt aggressive. Mange er kritiske til dette forbudet og mener at de ikke er farlige dersom det er kompetente personer som trener de. De siste tiårene har fire personer blitt drept av hunder i Norge, men de forbudte rasene har ikke stått bak noen av disse.

Den mest kjente forbudte hunderasen er udiskutabelt pitbullterrier. Den er forbudt i flere land enn bare Norge, blant annet i Danmark. Den er ikke så stor, men den har veldig store og sterke muskler. I tillegg har den et stort hode sett i forhold til resten av kroppen, og kjevene er ekstremt sterke. Denne rasen brukes til ulovlige hundekamper flere steder i verden.

En annen kjent rase som er forbudt er amerikansk staffordshireterrier, eller amstaff som den populært kalles. Den er en videreutvikling av pitbullterrieren spesielt utviklet med tanke på hundekamper. Forbudet mot amstaff støttes ikke av Norsk Kennel Klubb da de mener hunden ikke er farlig ved ansvarlig hundehold.

Andre forbudte raser er tsjekkoslovakisk ulvehund, tosa, argentinsk dogge og brasiliansk mastiff.