Hva er det hunden ikke kan spise?

De fleste hundeeiere bør vite at man ikke skal gi hunden sin sjokolade. Da kan den nemlig bli blind og det som verre er. Men det er også en del andre matvarer man ikke skal gi hunden sin.

Tommelfingerregelen er at hunder ikke skal ha noe menneskemat som har en sterk smak. Chili, krydder, løk og hvitløk er dermed utelukket. Magen til hunden tåler nemlig ikke å få i seg mat med disse sterke stoffene.

Druer og rosiner må man heller ikke gi hunden sin. Faktisk kan så lite som 17 gram druer være nok til å gi hunden store problemer. Druer og rosiner kan nemlig skade nyrene til hunden veldig hardt, og i verste fall drepe den.

Det er også mange ting som kan gi hunden dårlig mage, og dermed forårsake at den får diaré. Dessverre er noen av disse tingene ting som typisk blir igjen som middagsrester og dermed fort gjort å gi til hunden. For eksempel kan dette være brokkoli eller skallet fra poteter.

Man må huske på at hunder er kjøttetere. De har dermed ikke den samme nytten av plantefór som det vi mennesker har. Brødmat har den heller ikke særlig nytte av.