Kan man snakke med hunden sin?

Det finnes folk der ute som lever av å være såkalte dyresnakkere. Det betyr at de påstår at de kan snakke med dyrene til folk for å finne ut om det er noe som feiler dem, eller bare for å finne ut om de har noe på hjertet. Selv om det aldri har blitt bevist at dette er mulig finnes det nok av folk som tror at dette faktisk er mulig.

Uansett hva man tror om dette så er det mulig å se på hunden hva det er den ønsker å fortelle deg. Ikke med ord og uttrykk riktignok, men på kroppsspråk og lyder.

Gråtelydene er kjente, og dette betyr åpenbart at hunden er lei seg eller redd. Disse lydene kan særlig komme fra hunder som er tett knyttet til eieren sin når eieren lar hunden være alene, eller når det tar for lang tid før maten kommer.

Når hunden er glad eller trygg er det typisk at den snur på hodet eller snur seg helt bort. Dette betyr at den vet at den ikke behøver å være på vakt. Slikking på nesen og gjesping kan også være et tegn på dette. Hvis den legger seg for å sove betyr det også at hunden er trygg på omgivelsene.