Kjente tegneseriehunder

I virkelighetens verden er hunder som kjent menneskets beste venn, og det reflekteres selvsagt også i tegneserienes verden. Her er ikke hunden bare menneskets beste venn. I mange tilfeller er den vesentlig mye lurere enn eierne sine. Scooby-Doo er kanskje det mest kjente tilfellet. Denne hunden løser tross alt mang en detektivsak sammen med vennene sine.

Men hunder i tegneserier kan også skape større internasjonale konflikter. En av Venezuela sine store nasjonalhelter er nasjonalisten Simon Bolivar. Derfor har det vakt ganske stor irritasjon der at den store og dorske hunden til Donald Duck heter nettopp Bolivar. Mange i Venezuela mener at dette er et forsøk på å latterliggjøre dem.

Og siden vi først er i Andeby må selvsagt Mikke Mus sin gule hund Pluto nevnes. Han tilhører definitivt en fantasirase. Men det merkeligste av alt er kanskje at Mikke sin beste venn, Langbein, også er en hund, tilsynelatende av samme rase som Pluto hvis man ser nøye etter. Men Langbein har jo status som et menneske, mens Pluto bor i hundehus som en vanlig hund?

Den mest kjente tegneseriehunden er kanskje Snoopy. Han leker som kjent med de andre barna i tegneserien Knøttene. Til å begynne med var han en vanlig hund, men etter hvert begynte han å snakke med de andre barna i serien.

admin