Se på TV med hunden din

Å finne frem litt snacks og sette foran TVen på kvelden er noe av det mest avslappende for veldig mange mennesker. Men det er litt ekstra gøy å gjøre det med litt selskap. Da er spørsmålet om man kan gjøre dette sammen med hunden sin. Mange har sikkert sett at hunden også ser på TVen når den er på, men hva er det egentlig hunden ser på? Den er neppe opptatt av å finne ut hvem morderen i krimen er.

Det er forsket på hva hunden egentlig sitter og ser på. Moderne TVer her nemlig et langt større antall bilder per sekund, så hunder klarer å se bildene som en film slik vi mennesker gjør. På gamle TVer så hunder bare flimmer, men nå får de faktisk med seg hva som skjer. Man kan teste ut dette selv ved å sette på noen som kan fange hundens interesse, for eksempel et program som viser filmer av andre hunder. Hvis du klarer å rette hunden sin oppmerksomhet mot skjermen kan den faktisk sitte og følge med slik vi mennesker gjør.

Ting som er gøy for hundene å følge med på kan være program med mange brå bevegelser og skifte av farger. Slikt kan få hunden til å følge med. Actionfilmer kan altså være et godt valg.